Дома >

Покер правила

Покер.


А покер игра се игра со 2 до 10 играчи. Целта на секој играч е иста: да победи на котел кој се состои од различни понуди направени од страна на играчите во текот на играта. Постојат два начина за да победи на тенџере: имаат најдобра рака (тоа е да се каже во најдобрата комбинација на карти) или блеф, со други зборови да се добие своите противници со убедливо да ги дека ја има најдобрата рака.


Речник на покер.


- Тајна (да се провери) = Не се обложуваат, но да остане внатре Ова е можно како ниедна друга плеер ги има ептен.
- Градење / Open = Биди прв да се обложи.
- Следете (да се јавите) = се обложуваат на истиот износ дека играчот треба да остане отворен во тековната игра.
- Рестартирајте (Да се ​​подигне) = оди на за моменталната состојба на залог.
- На се подигне (Да се ​​подигне) = подигне подигне.
- Прескокнување (да се свитка) = Откажи потоа го загуби натпреварот и облози веќе сте платиле во тенџере во текот на претходните обложување круга.

Texas Hold'em.


Целта во играта на Texas Hold'em Poker е уште еднаш да победи на тенџере, или со тоа што на најдобар рака или со блефира за да добиете други играчи.

Секој играч составува раката со комбинирање на неговите две дупка картички (што тој само знае) и пет со отворен картички (наредени постепено во средината на табелата и затоа видлива за сите). Најдобрата рака во Texas Hold'em Poker е најдобар 5 карти од 7 во кој секој играч има.


Почетокот на играта.

Играта продолжува во правец на стрелките на часовникот. Секој играч започнува играта со збир наречен "тепих". Донаторот на табелата е означен со копче означено како "Д". Секој играч добива две карти со лицето надолу и секој дел, копчето патува од играч да играч во насока на стрелките на часовникот.

А залог наречена "слепо" е објавена во однапред од страна на двајцата играчи по дилерот. На ролетни се дизајнирани за да се поттикне акција со форсирање на двајца играчи за да поставите облози. Има мал слепи и големи слепи еден. Секој играч добива две карти и играта започнува. Играчот седи од левата страна на големите слепите лица е тој кој зборува прв.

Првиот круг на вложување.

Секој играч тогаш мора да избере помеѓу три можни акции: следат ("Трошните"), да се подигне ("да се подигне") или помине ("Лудиот"). Ако никој не го покренува, играчот која се пласираше на слепите веќе се обложуваат половина од износот потребен за да остане во тековната игра и да видиме други картички. Една која се пласираше на големите слепите лица има залог на износ што се бара да останат вклучени и да видиме други картички, но исто така е можно да го рестартирате. Ако стимул случува, следниот играч има избор помеѓу повторно да се подигне ("повторно да се подигне"), повик или пати. Карти на секој играч кој поминува се отстранат од масата.

Пропадне.

Три карти (видливи) се нарекува "пораз" се поставени во центарот на табелата. Останатите играчи се комбинираат овие картички со нивните две карти за да формираат комбинација толку силни што е можно повеќе. А втората фаза на Коцкање е започната.

Кривина.

А четвртата upcard (познат како "пресврт") е ставен веднаш до пропадне. Играчите се обиде повторно да се направи најсилниот можна комбинација со четири картички од на маса и нивните две почетна картички. Една третина обложување круг почнува повторно на ист принцип.

Реката.

Петтиот и последен отворен картичка (наречен "река") е ставен и на четвртиот круг на вложување започнува. Играчите можат да повторно да се подигне, јавете се или пати. Ако на крајот од турнејата, неколку играчи пристигнаа во исто ниво на обложување, оној кој го има највисокиот рака победи на тава. Ако неколку играчи имаат иста комбинација, тенџере е поделена помеѓу нив. Ако некој играч е само една понуда и дека другите играчи помине, тој победи на тенџере без да покажуваат неговата игра Играта е тогаш завршена.

Пар

Две пар

Вид

Натаму

Боја

Полна

Плоштад

Quinte

Кента флеш