Дома >

Рулет правила

Рулет.Кога ќе играат рулет, секој играч има одредена сума на пари во форма на чипови. Со поставување на чипови на табелата се наоѓа веднаш до рулет, играчите ги пласираат своите (и) стави (а). Рулет има плоштади секој нумерирани 0-36.

Неколку можности за обложување нуди рулет играчи, тој може да се обложи на една од нумерирани кутии, или да се направи едноставна игра, така да се каже, се фокусира на производството на уште или непарен број, залог на фактот бројот што доаѓа до ќе биде помеѓу 1 и 18 или помеѓу 19 и 36, тој исто така да се обложуваат на бојата на нумерирани кутија ќе излезе, како и десетици и колони.

Едноставна шанси.

- Недостасуваат на играч облози на броевите од 1 до 18 од тркалото.
- Пар: на играч облози на дури броеви.
- Црвена: Играчот облози на црвено, која ги вклучува сите броеви во црвена боја.
- Црното: играчот облози на црно, кој ги опфаќа сите прашања во црна боја.
- Чуден: играчот облози на непарни броеви.
- Pass: Играчот облози на броеви 19 до 36.

За сите овие игри се нарекува "Слободен шанса", соодносот на нето добивката е време амбиент.

- На десетици: Оваа е да се обложуваат на 12 кутии одеднаш (пр. обложување на кутии од 1 до 12). Односот на нето добивката е два пати на залог.

- На колони: една колона залог е обложување или на излез колона од 1-34 броеви, 2-35 или 3-36. Односот на нето добивката е два пати на залог.

- На нула: нула може да се игра во полн како било кој број, таа извештаи на нето добивката од 35 пати од влогот, како и сите броеви играше во "целосна".

- Игра "кутија полна".
Било кој број може да се игра во полн кутија. Таа се однесува 35 пати во залог.

- Play "коњ".
Игра коњ значи дека играчот пласира облози на две кутии во исто време (т.е. тоа се пласира на 1 и 2, па тој ја места нагоре помеѓу две кутии).

А во собата играно на коњи објави нето добивка од 17 пати залог.

- Пуштете го прачката.
Ова е ставање залог на ред од три броеви, во еден од двата краја на линијата. Игра крстот може да донесе нето добивка од 11 пати залог.

- Пуштете го квадратни.
Нејзината имплементација се наоѓа во средината на плоштадот на четири броја. Одигра сет на плоштадот приноси нето добивка од 8 пати залог.

- Пуштете го "sizain".
Кога некој сака да игра на "sizain", сместен неговиот последен коњот по две линии од три броеви. Одигра сет sizain објави нето добивка од пет пати на залог.